Τρίκαλα, 24310 37379 / 6973 319525
Λάρισα, 2414 005961 / 6985 831194

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΠΡΟΛΗΨΗ

Πώς θα απαλλαγείτε από ανεπιθύμητους εισβολείς!

Απεντομώσεις

Η Κάλυψις Απεντομωτική αναλαμβάνει απεντομώσεις για κατσαρίδες, ψιλές κατσαρίδες, μύγες, κουνούπια, μυρμήγκια, σφήκες, μέλισσες, σκώρο, τερμίτες, ακάρεα, σαράκι, κοριούς, ψύλλους, φίδια, ποντίκια, σκορπιούς, αράχνες κ.ά., στα Τρίκαλα, αλλά και στη Λάρισα.

Τα ενοχλητικά έντομα, όπως οι μύγες, οι κατσαρίδες, τα κουνούπια, τα μυρμήγκια οι ψύλλοι, οι κοριοί κ.ά., είναι τα σοβαρότερα προβλήματα που ο σύγχρονος άνθρωπος καλείται να αντιμετωπίσει στον αγώνα του για τη βελτίωση των συνθηκών της διαβίωσής του. Εκτός από την ενόχληση που τα έντομα αυτά προκαλούν στον άνθρωπο και στα παραγωγικά ζώα, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες, είναι συνήθως και φορείς ασθενειών που σε αρκετές χώρες αποτελούν σοβαρή μάστιγα για την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η εταιρεία μας, με την πολυετή εμπειρία σχετικά με τη βιολογία των εντόμων που διαθέτει, είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για την εξουδετέρωση όλων αυτών των κινδύνων, δίδοντας τη λύση ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.
Απολυμάνσεις

Με γνώμονα πάντα την επαγγελματική εμπειρία μας, η πιο συμφέρουσα λύση για τους πελάτες μας είναι ο ετήσιος προγραμματισμός για την απολύμανση της πολυκατοικίας ή του επαγγελματικού τους χώρου. Σχεδιάζουμε, πάντα, ένα πλάνο προσαρμοσμένο απόλυτα στις ανάγκες των πελατών μας. Αυτό είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας μας στο χώρο, διότι είμαστε δίπλα στον εκάστοτε πελάτη και τις ανάγκες του. Φυσικά, η μελέτη για την απολύμανση του χώρου γίνεται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό και είναι εντελώς δωρεάν!

Κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες είναι έντομα, τα οποία αποτελούν μια τάξη: τα Βλαττοειδή (Blattodea, Blattaria). Από μερικούς ειδικούς το Βλαττοειδή θεωρούνται υπόταξη των δικτυόπτερων. Υπάρχουν περίπου 3.500 διαφορετικά είδη κατσαρίδων που ταξινομούνται σε 6 βασικές οικογένειες ανά τον κόσμο. Στη Ευρώπη αναφέρονται επί 150 είδη, στην Ελλάδα είκοσι. Το επιστημονικό όνομα της τάξης «Βλαττοειδή» προέρχεται από το γένος «Βλαττή» (Blatta).
Περιγραφή
Το χρώμα ποικίλλει από ωχρό καστανό μέχρι μαύρο, με ή χωρίς στίγματα. Με 80 χιλιοστόμετρα το μεγαλύτερο μήκος παρατηρείται στο είδος Blaberus giganteus. Αντίθετα στο γένος Nocticola υπάρχουν είδη που φτάνουν μόνο δυο χιλιοστόμετρα σε μήκος. Το σώμα κατά κανόνα έχει σχήμα οβάλ και είναι νωτοκοιλιακά πλατυσμένο.
Τα στοματικά μόρια είναι μασητικού τύπου. Δεν δείχνουν εμπρός, αλλά προς τα κάτω και πίσω (υπογναθικά). Στο κεφάλι εκφύονται δυο μακριές νηματοειδείς κεραίες, οι οποίες αποτελούνται από πολλά άρθρα. Ξεπερνούν το μήκος του σώματος. Οι σύνθετοι οφθαλμοί κατά κανόνα είναι καλά αναπτυγμένοι. Οφθαλμίδια λείπουν.
Το μεγάλο πρόνωτο έχει την μορφή δίσκου και σκεπάζει το κεφάλι. Οι ταρσοί των ποδιών είναι πενταμερείς. Επιτρέπουν γρήγορο τρέξιμο, μόνο σε μερικά είδη συναντούμε ειδίκευση των ποδιών στο σκάψιμο. Οι μπροστινές πτέρυγες είναι δερματοειδείς (ψευδέλυτρα). Οι οπίσθιες πτέρυγες είναι μεμβρανώδεις και στη βάση παρουσιάζουν στρογγυλή επέκταση προς τα πίσω (λατινικά: vannus). Η νεύρωση είναι πρωτόγονη με επανειλημμένως κλαδωτές φλέβες επί μήκος και αρκετές εγκάρσιες φλέβες. Μερικά είδη είναι βραχύπτερα ή άπτερα.
Η κοιλία αποτελείται από δέκα ουρομερή και καταλήγει σε ένα ζεύγος κερκιδίων (ή κέρκων, cerci). Οι κέρκοι είναι αρκετά κοντοί αλλά πολυμελείς. Ο ωοθέτης είναι ατροφικός. Η μορφή των εξωτερικών γεννητικών οργάνων επιτρέπουν σφιχτή ένωση κατά το ζευγάρωμα

Γενικά
Τα περισσότερα είδη είναι εδαφόβια και δραστηριοποιούνται κατά την νύχτα και κρύβονται κατά την ημέρα σε ρωγμές του εδάφους. Προτιμούν αυξημένη υγρασία. Συναντούμε απλές μορφές κοινωνικής ζωής. Γενικά μόνο χρησιμοποιούν ομαδικά τα κατάλληλα καταφύγια κοντά σε πηγές τροφής. Ωστόσο, ρομποτικές κατσαρίδες που συμπεριφέρονται και μυρίζουν όπως οι αληθινές εντάχθηκαν αρμονικά σε μια κοινότητα εντόμων σε εργαστήριο στο Βέλγιο, όπως ανακοινώθηκε από επιστήμονες το Νοέμβριο του 2007.
Τροφή
Τα Βλαττοειδή είναι παμφάγα αλλά κατά κανόνα δεν είναι θηρευτές. Μερικά είδη μπορούν να επιβιώνουν σε μακρές περιόδους πείνας. Για την Perplaneta americanaαναφέρονται 42 μέρες χωρίς τροφή και νερό. Με νερό χωρίς τροφή μπορούν να επιβιώνουν μερικούς μήνες. Επίσης, το 2008 Ρώσοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι τα έντομα αυτά έχουν την ιδιότητα να είναι πιο ανθεκτικά όταν έχουν συλληφθεί σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Καταπολέμηση
Μερικά είδη ζουν σε σπίτια και είναι πιθανοί φορείς ασθενειών. Αλλοιώνουν τα τρόφιμα και μπορούν να διαδίδουν παθογόνους οργανισμούς. Επίσης μπορούν να προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Η καταπολέμηση των από τον άνθρωπο γίνεται συνήθως με τη χρήση εντομοκτόνων, ωστόσο συχνά αναπτύσσουν ανοσία ενάντια στα χημικά.

Κουνούπια

Το κουνούπι είναι δίπτερο έντομο της οικογένειας Culicidae με 3.500 περίπου είδη ανά τον κόσμο. Το λεπτό και μακρύ σώμα του ενήλικου κουνουπιού καλύπτεται με λέπια και έχει μακριά πολύ λεπτά πόδια που του επιτρέπουν μόνο να στηρίζεται. Τα φτερά του είναι μεμβρανώδη. Χαρακτηριστικό του είναι μία επιμήκης προβοσκίδα που βγαίνει από τη στοματική του κοιλότητα.
Το αρσενικό κουνούπι έχει πιο τριχωτές κεραίες από του θηλυκού. Τα κουνούπια τρέφονται με νέκταρ ή γύρη που βρίσκουν στη φύση, όμως τα θηλυκά χρειάζονται και αίμα προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν αβγά.
Εφόσον το θηλυκό πραγματοποιήσει ένα γεύμα αίματος τότε ωριμάζουν τα αβγά του τα οποία και τοποθετεί στην επιφάνεια του νερού και στη συνέχεια εκκολάπτονται οι προνύμφες που τρέφονται με διάφορα οργανικά κατάλοιπα. Μερικές προνύμφες από κάποια είδη κουνουπιών τρέφονται με άλλα κουνούπια ή άλλα μικρά έντομα. Οι προνύμφες είναι υδρόβιες και εφοδιασμένες με δύο αναπνευστικά συστήματα που τους επιτρέπουν να αναπνέουν τόσο κάτω από το νερό όσο και από πάνω.
Προβλήματα κουνουπιών
Τα κουνούπια ερεθίζονται και προσελκύονται από την κίνηση, από τη σωματική θερμότητα, από την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται με την αναπνοή. Το σφύριγμα που κάνουν προέρχεται από το συγχρονισμένο τους φτερούγισμα. Στον άνεμο τα κουνούπια δεν παρουσιάζουν αντίσταση και με αυτόν μπορούν να μεταφερθούν σε πολύ μακρινές αποστάσεις.
Η δραστηριότητα τους έχει να κάνει με τη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα. Έτσι τις πρώτες πρωινές, τις πρώτες νυχτερινές ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα περισσότερα είδη είναι πιο ενεργητικά και τσιμπούν, αλλά υπάρχουν και είδη που τσιμπούν και όλο το εικοσιτετράωρο.
Το θηλυκό τρυπάει το δέρμα με 6 «καρφίτσες» που έχει στο στόμα του, βγάζει ένα αιμολυτικό και αντισταμινικό σάλιο και με τη προβοσκίδα του ρουφά το αίμα που καταλήγει στην κοιλιά του. Ανάλογα με την ποσότητα, αυτή μεγαλώνει, αφού έχει μεγάλη ελαστικότητα. Το τσίμπημα του κουνουπιού προκαλεί κοκκινίλα στο δέρμα, πρήξιμο και έντονη ενοχλητική φαγούρα. Παρά την άποψη που επικρατεί ένα σκούρο δέρμα προσελκύει περισσότερο τα κουνούπια παρά ένα ανοιχτόχρωμο.
Τα κουνούπια αποτελούν πολλές φορές βάσανο στη διαμονή και εγκατάσταση του ανθρώπου σε αρκετά μέρη της γης. Έτσι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί διάφορα μέσα προφύλαξης, όπως κουνουπιέρες, απωθητικά υγρά, κρέμες αλλά και μέσα εξόντωσης, με διάφορα εντομοκτόνα, καθώς και αποξήρανση βαλτότοπων και ελών με μία αποτελεσματική απεντόμωση κουνουπιών από τα συνεργεία μας.

Μυοκτονίες

Οι αρουραίοι και τα ποντίκια είναι ένα συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα σε παγκόσμια κλίμακα καθώς εκτός από τις υλικές ζημιές που προκαλούν (φαγωμένα υφάσματα, ξύλα, τρόφιμα, καλώδια κ.ά) μεταδίδουν ασθένειες οι οποίες είναι θανατηφόρες για τον άνθρωπο, όπως η νόσος του Weil (ικτεροαιμορραγική σπειροχαίτωση) και ο μυϊκός εξανθηματικός τύφος (μεξικανικός τύφος). Μεταφέρουν επίσης οργανισμούς που μπορούν να βλάψουν την υγεία του ανθρώπου, όπως το βακτήριο της σαλμονέλας, ιούς και παράσιτα.
Η εταιρεία μας αναλαμβάνει μυοκτονίες για ποντίκια και αρουραίους, οι οποίες πραγματοποιούνται με:
  • Πρόληψη
  • Αποκλεισμό της εισόδου τους
  • Τρωκτικοκτόνα τα οποία προφυλάσσονται σε δολωματικούς σταθμούς
  • Παγίδες σύλληψης κ.ά.

Οφιοκτονία - Οφιοαπώθηση

Όλα τα δηλητηριώδη φίδια έχουν 2 μεγάλους κυνόδοντες που βρίσκονται στην άνω μπροστινή σιαγόνα του στόματος. Όταν το φίδι μας δαγκώσει απομακρύνεται αμέσως οπότε και δεν υπάρχει χρόνος διάγνωσης αν ήταν δηλητηριώδες ή όχι. Εκείνο που πρέπει να προσέξουμε είναι μία έως δύο οπές στην περιοχή του δαγκώματος που γίνονται από τους κοίλους κυνόδοντες του φιδιού, καθώς επίσης αν εμφανισθεί πόνος που μέσα σε 5 έως 10 λεπτά συνοδεύεται από διόγκωση και αποχρωματισμό γύρω από την περιοχή του δαγκώματος. Σε κάθε περίπτωση άμεσα πρέπει να απευθυνθούμε στον πλησιέστερο γιατρό.
Για την προστασία των χώρων σας από τις εισβολές ερπετών, δημιουργούμε ζώνες ασφαλείας περιμετρικά του χώρου που θέλουμε να προστατεύσουμε με ειδικό ασφαλές και κατάλληλο απωθητικό σκεύασμα.